Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

ενοικιαση σπιτιου φωκιωνος νεγρη

Η 53χρονη δημοσιογράφος και μπλόγκερ, την οποία το Politico χαρακτήριζε «ένα Wikileaks από μόνη της», φαίνεται ότι πλήρωσε με τη ζωή της τις αποκαλύψεις που είχε κάνει εις βάρος της κυβέρνησης Μάλτας την οποία είχε κατηγορήσει για διαφθορά, συμβάλλοντας έτσι στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών.


ενοικιαση σπιτιου φωκιωνος νεγρη

Η έκρηξη μιας βόμβας που είχε τοποθετηθεί κάτω από το αυτοκίνητό της, το απόγευμα της Δευτέρας, έκοψε νωρίς το νήμα της ζωής της Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, ανεβάζοντας σε 54 τον αριθμό των δημοσιογράφων που έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή του 2017 σε όλο τον κόσμο.


2017 10 16T171617Z 1380978634 UP1EDAG1BZ40K RTRMADP 3 MALTA CARBOMB
Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η δημοσιογράφος/Πηγή:REUTERS/Darrin Zammit Lupi


Την πρωτιά στη μακάβρια λίστα κατέχει το Μεξικό, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους 12 δημοσιογράφοι από τις αρχές του έτους, ξεπερνώντας ακόμη και τον απολογισμό σε εμπόλεμες περιοχές όπως το Ιράκ, η Συρία, και η Υεμένη, όπου συνολικά έχουν καταγραφεί 11 θάνατοι.


journalists list
Ο χάρτης με τις χώρες στις οποίες έχουν σκοτωθεί φέτος δημοσιογράφοι/Πηγή: Διεθνής Ένωση Δημοσιογράφων



«Είμαστε σοκαρισμένοι από τη δολοφονία ενός ακόμη δημοσιογράφου στην Ευρώπη. Οι συνθήκες της δολοφονίας θα πρέπει να διερευνηθούν γρήγορα και εξονυχιστικά. Είναι ένα γεγονός που μας θυμίζει ότι η ασφάλεια των δημοσιογράφων θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ήταν το πρώτο σχόλιο του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημοσιογράφων, Mogens Blicher Bjerregård.


KIM WALL
Η Κιμ Βαλ, που δολοφονήθηκε άγρια, ενώ είχε πάει να πάρει συνέντευξη/Πηγή: Facebook


Πολλοί θάνατοι έχουν καταγραφεί και στην Ευρώπη, με δύο δημοσιογράφους να έχουν σκοτωθεί στη Ρωσία, ενώ δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η «Γηραιά ήπειρος» συγκλονίστηκε από την άγρια δολοφονία της Κιμ Βαλ, της Σουηδής δημοσιογράφου που δολοφονήθηκε όταν είχε πάει να πάρει συνέντευξη από τον Δανό εφευρέτη Πέτερ Μάντσεν τον Αύγουστο πάνω στο αυτοσχέδιο υποβρύχιό του.


PINAKAS
Αναλυτικά οι χώρες στις οποίες έχουν καταγραφεί θάνατοι δημοσιογράφοι το 2017


Αίσθηση είχε προκαλέσει στις αρχές του μήνα και ο θάνατος νεαρής δημοσιογράφου που εργαζόταν στη δημόσια τηλεόραση της Ιαπωνίας (ΝΗΚ), από υπερκόπωση, καθώς είχε συμπληρώσει 159 ώρες υπερωριακής απασχόλησης σε διάστημα ενός μήνα.

sddefault
Η Γιαπωνέζα δημοσιογράφος που πέθανε από υπερκόπωση/Πηγή:Twitter


Και μπορεί ο θάνατος να είναι ο ύψιστος κίνδυνος που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι παγκοσμίως, δεν είναι όμως ο μόνος. Ενδεικτική είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εκπρόσωποι του Τύπου στη γειτονική Τουρκία, που βρίσκονται αντιμέτωποι με διώξεις, φυλακίσεις, αλλά και σφοδρή λογοκρισία, φαινόμενα που έχουν ενταθεί μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν, τον Ιούλιο του 2016.


2017 09 25T121929Z 2064482699 RC126B27DF10 RTRMADP 3 TURKEY SECURITY NEWSPAPER
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους φυλακισμένους δημοσιογράφους της εφημερίδας Τζουμχουριέτ/ Πηγή:REUTERS/Osman Orsal


Μόλις χθες, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αμντουλχαμίντ Γκιούλ, έκανε γνωστό πως μόνο το 2016 ακυρώθηκαν 889 ταυτότητες δημοσιογράφων στην Τουρκία.



#PressFreedom: Press cards of 889 journalists canceled in #Turkey in 2016: Justice Minister https://t.co/jYaYxAbqN7 via @HDNER pic.twitter.com/wJUrYhhshg

— Linda Hemby (@LindaHemby) 16 Οκτωβρίου 2017


δου α αθηνων τμημα φπα
στατιστικά πανελληνιων 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου