Μετά την ανακοίνωση και του Παναμά ότι θα αποσύρει τη σημαία του από το γνωστό πλοίο Aquarius, αυτό θα είναι το τελευταίο που θα υποχρεωθεί να σταματήσει τις ανθρωπιστικές του επιχειρήσεις στη Μεσόγειο μόλις επιστρέψει στο λιμάνι, γράφει η γαλλική εφημερίδα.
οταν η φουστα σηκώνεται
ζητειται συγκροτημα για live
τα πιο ομορφα φυσικα τοπια
Το 2014 περίπου 20 πλοία διέσχιζαν εναλλάξ τη θάλασσα κατά μήκος των ακτών της Λιβύης και στο Αιγαίο. Την άνοιξη του 2017, 10 πλοία ΜΚΟ επιχειρούσαν συγχρόνως στη Μεσόγειο. Οι ΜΚΟ που λειτουργούσαν τα πλοία αυτά προβάλλουν διάφορους λόγους για την εγκατάλειψη των δραστηριοτήτων τους: την έλλειψη πόρων για το Lifeboat, ακατάλληλες πολιτικές υποδοχής και στις δύο πλευρές της Μεσογείου, σύμφωνα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα ή τη Save the Children, πίεση από τις ιταλικές αρχές σύμφωνα με τη Jugend Rettet ή από τις μαλτέζικες, σύμφωνα με τις Sea Watch και Sea Eye.
Γενικά όλες οι οργανώσεις εκφράζουν τη λύπη τους για την «ποινικοποίηση» των δραστηριοτήτων τους από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, οι οποίες τις κατηγορούν ότι παίζουν το παιχνίδι των διακινητών. Η ΕΕ προτιμά να χρηματοδοτεί τους ακτοφύλακες της Λιβύης, παρά τις βιαιότητες που σημειώθηκαν στη χώρα αυτή κατά των μεταναστών από την υπόλοιπη Αφρική, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Το άρθρο της Liberation αναφέρεται στη συνέχεια λεπτομερώς στο ιστορικό κάθε πλοίου και στον αριθμό μεταναστών και προσφύγων που διέσωσε, σύμφωνα με τα στοιχεία των ΜΚΟ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου